Buitex

De Buitex is de Buitenlandse Excursie Commissie. Zij organiseren elk jaar een reis van meer dan een week naar een bijzondere bestemming. Voorgaande jaren is de Buitex naar o.a. Roemenie, New York en Engeland geweest. Dit jaar is de bestemming St. Peterburg en Moskou.

Buitex 2012

De Buitex 2012 is alweer een paar maanden druk in de weer en we hebben een prachtige locatie uitgezocht. Dit jaar zullen we afreizen naar het verre oosten: Sint Petersburg en Moskou! De inschrijvingen stromen in hoog tempo binnen en de commissie is druk in overleg om alles te regelen. Dit jaar zijn er 7 frisse, nieuwe gezichten die de Buitex tot een succes gaan maken. Voorzitster Sanne Glorie, secretaris Paul van den Akker, penningmeester Wouter Engel en de ondersteunende medecommissarissen Christiaan Smits, Jorieke Kroeze, Josje Hoefsloot en Linde Elsinga. Op 20 januari zullen de inschrijvingen sluiten en wordt het tijd om ze te tellen en terug te brengen naar 23 studenten. Dan kunnen de tickets worden geboekt en kan het programma worden samengesteld. Ondertussen zullen we jullie via de Facebook op de hoogte houden van de vorderingen en af en toe een tipje van de sluier oplichten om jullie nog enthousiaster te maken! Jullie hebben natuurlijk de posters allang op het Forum zien hangen, waarop nog meer informatie is te vinden over de reis. Mochten er vragen, opmerkingen of andere informatie zijn die jullie met ons willen delen, kun je ons altijd aanspreken in de wandelgangen!

Buitex 2011

Wij van de Buitex 2011 zijn ondertussen druk in de weer om de deelnemers dit jaar weer iets leuks voor te schotelen. Misschien dat jullie het ondertussen weer vergeten zijn, maar de Buitex 2011 bestaat uit: Frank van Acht, Stijn Tijhuis, Maarten Kool, Gilles van der Heijden, Mart Schellekens, Sandu Niessen & Mike Tomassen.
Dit jaar helaas geen vrouwelijk persoon die wat meer structuur en schop onder de kont kan toepassen, maar ondanks dat vordert het programma zo stil aan best wel een beetje. Aangezien er genoeg connecties zijn die naar Roemenië leiden krijgen we allerlei dingen voorgeschoteld die er zeer interessant uitzien. Zo nemen we ook een net aangestelde Roemeen van SAL  mee die overal in verstrengeld zit en ons heel graag van allerlei info voorziet.
Onderling hebben we soms natuurlijk ook spanningen waar we dan ook veel van kunnen leren. Leren doen we ook door bij elkaar op bezoek te komen. In de afgelopen maanden hebben we al meerdere werkavonden gehad. Hierbij hebben we mogen ervaren hoe het is om in een verzakt monument vlakbij het Historisch Museum kou te leiden (in de winter) en is Droevendaal ook veilig verklaard. Al met al dus een zeer diverse aangelegenheid zo’n Buitex organiseren.
We hopen dat jullie, de deelnemers, maar ook de rest van Genius, bij deze weer opgelucht adem kunnen halen en dat jullie enthousiasme opborrelt om misschien zelf wel de Buitex voor 2012 mede te organiseren!