Company profiles
Genius Loci has partnerships with multiple interesting companies in our working field. Want to get to know these companies better and what they have to offer? Have a look below!
Samen werken aan de toekomst
Iedere dag opnieuw dragen we vanuit onze missie bij aan het oplossen van de wereldwijde uitdagingen van vandaag en die van de toekomst. Dit doen we wereldwijd met meer dan 1.450 collega's binnen bijna 5.000 projecten per jaar, zowel groot als klein, vanuit een cultuur van ondernemerschap en vertrouwen. We onderscheiden ons door deskundigheid, betrouwbaarheid en betrokkenheid. Het is onze ambitie om naast een advies- en ingenieursbureau van topklasse, óók een werkgever van topklasse te zijn. Daarbij blijven we voortdurend innoveren en benutten we de kracht van digitalisering. We zetten in op een cultuur waarin onze talentvolle medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen en het beste uit zichzelf kunnen halen. Bij die ontwikkeling staan de wensen van onze medewerkers en de mogelijkheden hiertoe binnen onze projecten centraal. Ruimte voor vakinhoudelijke én persoonlijke ontwikkeling zijn hierbij essentieel.
Wil jij ook je ambities waarmaken bij ons, samenwerken met andere toptalenten en duurzaam bijdragen aan complexe opgaven? Bekijk dan onze vacatures.
Hallo, wij zijn CB5. Gespecialiseerd in architectuur, stedenbouw & landschap.
Wil je meer weten? Neem contact op
Wij zorgen dat het licht blijft branden en dat elektriciteit altijd en overal met een druk op de knop beschikbaar is. Door de energietransitie zijn er nieuwe hoogspanningsverbindingen nodig met meer capaciteit. Alleen hoe realiseer je dat als de ruimte in Nederland om te bouwen beperkt is. Daar hebben we jou bij nodig!
Wij zorgen dat het licht blijft branden en dat elektriciteit altijd en overal met een druk op de knop beschikbaar is. Met onze leveringszekerheid van 99,99963% zijn wij een van de beste netbeheerders ter wereld. Elke dag voorzien we 17 miljoen mensen in Nederland van veilige en betrouwbare elektriciteit.
Hoe houden we die 99,99963% leveringszekerheid?
Met onze slimme controlesystemen houden we het elektriciteitsnet in perfecte balans. Dat is belangrijk, want als de vraag naar elektriciteit groter is dan het aanbod, kan een stroomstoring ontstaan.
Maar wacht, er is meer! Met de groei van hernieuwbare energiebronnen staan wij en andere netbeheerders voor nieuwe uitdagingen. Stroom uit wind of zon kun je niet zomaar aan- of uitzetten. En de opslag van elektriciteit is niet eenvoudig. De onvoorspelbaarheid van deze energiebronnen vraagt om innovatieve oplossingen.
Om de balans te handhaven en storingen te voorkomen, werken we hard aan het verbeteren van de verbindingen tussen elektriciteitsnetwerken in Nederland en daarbuiten. Hierdoor kunnen we niet alleen efficiënt elektriciteit over de grenzen transporteren, maar dragen we ook bij aan de energietransitie. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst voor energie!
Ruimtelijke ordening bij TenneT
Bij TenneT draait het niet alleen om technologische innovaties. Ruimtelijke ordening is ook een van onze eerste prioriteiten. Het realiseren van een nieuw hoogspanningsstation kan niet zonder ruimtelijk plan. En wat dacht je van het aanleggen van een nieuwe hoogspanningsverbinding? Dat is geen makkelijke opgave. De ruimte in Nederland om te bouwen is beperkt. Probeer maar eens een tracé te vinden dat niet door gebieden met archeologische waarde, water, recreatie of woonwijken loopt.
“Wil je meer lezen over de projecten waar wij aan werken? Ga dan naar: www.tennet.nl/projecten”
Zoektocht naar locaties en tracés
Voordat een project van start kan gaan, onderzoeken we of het idee goed genoeg is om uit te voeren. Dat doen we in een haalbaarheidsstudie. Hier komen techniek en ruimtelijke ordening samen. We onderzoeken dan verschillende alternatieven en die wegen we tegen elkaar af:
-
Welke technische oplossingen zijn er voor het probleem?
-
En wat heeft de voorkeur?
-
En dan vooral voor jou: welke locaties en tracés zijn er mogelijk?
-
En wat is het meest geschikt?
De haalbaarheid van een project wordt onder andere onderzocht door het team Spatial & Environmental Strategy.
Voorbereiding voor de uitvoering
Nadat een officieel besluit is genomen, wordt er voor het project een basisontwerp gemaakt. Het team Spatial Planning of Licensing speelt hierin een belangrijke rol. In deze fase wordt de gekozen voorkeursvariant verder onderzocht en uitgewerkt. Als blijkt dat de voorkeurslocatie geschikt is, is het aan deze teams om het recht op ruimte te krijgen en de vergunningen te regelen.
Wat houdt dat in?
-
Wij vragen onderzoeken en andere planologische producten aan bij onze contractpartners.
-
Wij beoordelen de ontvangen rapportages om de kwaliteit te waarborgen.
-
Wij overleggen met de bevoegde gezagen over de te volgen ruimtelijke procedures.
-
Wij verstrekken informatie tijdens bijeenkomsten met omwonenden.
-
Wij ondersteunen bij het afhandelen van bezwaren en beroepen.
Kort gezegd: we houden nauwlettend in de gaten of alles volgens plan verloopt. Zijn we op schema? Voldoen we aan de wet- en regelgeving? We werken proactief samen met interne en externe belanghebbenden om het proces soepel te laten verlopen.
Spatial Planning Program
Bij TenneT bieden we je de unieke kans om verschillende functies binnen ruimtelijke ordening te ervaren. Dit noemen we het Spatial Planning Program. Gedurende anderhalf jaar werk je mee aan diverse projecten. Tegelijkertijd volg je een vakinhoudelijk leerroute en trainingen om de benodigde vaardigheden voor dit vak verder te ontwikkelen. Na afloop van het programma solliciteer je op de vacature waar jij het meest enthousiast van wordt.
Ben jij klaar voor deze uitdaging? Of op zoek naar andere mogelijkheden zoals stages, laat dan je gegevens achter via de button hieronder!
Over AT Osborne
De inrichting van de leefomgeving draagt in belangrijke mate bij aan het welzijn van de mens. Denk daarbij aan onbelemmerde mobiliteit, een schoon en veilig milieu, passende huisvesting en goede gezondheidszorg. AT Osborne draagt daaraan bij met duurzame oplossingen. Onze focus ligt op toekomstbestendige infrastructuur, een gezonde samenleving en een duurzame leefomgeving. Ons motto is: ‘Urban Matters, People Matter’.
Wat ons anders maakt, is dat wij verbindingen leggen, tussen betrokken partijen en tussen plannen en praktijk. Wij zijn vasthoudend, omdat wij uit ervaring weten dat voor elk vraagstuk een oplossing is. Hoe ver deze soms ook te zoeken lijkt in de dagelijkse, weerbarstige praktijk. Met ons vele talenten zijn wij als geen ander in staat om vanuit verschillende perspectieven te kijken. Met ruim 150 specialisten, (juridische) consultants en (project)managers, werken wij met onze opdrachtgevers aan het beste resultaat.
Jouw carrière
Wij helpen je graag om te groeien in je vak. Al onze starters worden daarom opgenomen in het Young Osborne Professional-programma. Dit bevat een inhoudelijke kennismaking met andere disciplines en begeleiding bij het werken als (juridisch) adviseur. Wij trainen onze mensen permanent via ons eigen opleidingsinstituut ‘AT Osborne Academy’.
Je carrière staat in het begin in het teken van werkervaring, persoonlijke ontwikkeling en kennismaken met het brede werkveld van het bedrijf. We geven je al snel veel eigen verantwoordelijkheid en je bouwt aan een eigen profiel. Jouw eigen kennis, ervaring en ambities bepalen in grote mate welke opdrachten je uitvoert en welke opleidingen en trainingen je volgt.
We bieden studenten ook de mogelijkheid een scriptie te schrijven over een onderwerp dat aansluit bij het werkveld van ons bureau. Een werkstage behoort ook tot de mogelijkheden.
Meer weten?
Weten hoe we samen met jou en onze opdrachtgevers de wereld een beetje mooier en beter willen maken? Ga naar de website via de button hieronder!
Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) is in 1873 opgericht. Het KNAG is de vakvereniging van en voor aardrijkskundigen in Nederland. Het KNAG onderhoudt contacten met politiek, belanghebbende overheden en media om het belang van aardrijkskunde te behartigen. Ook vertegenwoordigt het KNAG de Nederlandse aardrijkskundigen vaak internationaal.
Het KNAG is bekend om de vele expedities die in de 19e en 20ste eeuw plaatsvonden. Vandaag is het KNAG de vereniging van bijna 3.000 professionals en liefhebbers van aardrijkskunde. Het KNAG is ook de vakvereniging voor het aardrijkskundeonderwijs in Nederland. Naast de belangenbehartiging zijn doelen van het KNAG, het bevorderen van wetenschappelijke kennis van de wereld en de aarde en het toegankelijk publiceren hiervan. Verder stelt het KNAG zich tot doel aardrijkskundigen in onderwijs, wetenschap, bestuur, beleid en bedrijfsleven bij elkaar te brengen en te fungeren als ontmoetingsplatform voor het uitwisselen van ideeën, ervaringen en kennis.
Voordelen van het KNAG-lidmaatschap, voor studenten slechts €35,- per jaar.
-
Deel uit maken van het grootste en belangrijkste netwerk voor aardrijkskunde in Nederland.
-
Negen keer per jaar het tijdschrift Geografie, actueel en toonaangevend op het gebied van aardrijkskunde in Nederland
-
Aantrekkelijke kortingen op lezingen, excursies en andere activiteiten
-
Persoonlijk code en toegang tot alle kennisartikelen op www.geografie.nl
VVM voor studenten
De VVM is hét netwerk van milieuprofessionals. Aanstormend duurzaam talent en ervaren krachten in het milieuvak ontmoeten elkaar hier. Ruim 1150 leden leggen makkelijk contact in een van de 20 secties rond thema’s als biodiversiteit, klimaat & energie en water. Speciaal voor studenten en starters is er sectie Jong. En, binnen het netwerk kan je op zoek naar een mentor; handig bij het vinden van een stage of je (oriënteren op je) toekomstige baan.
Wat heeft de VVM jou als student te bieden?:
-
een inspirerend duurzaam netwerk met rond de 1250 leden, variërend van trainees bij gemeenten tot senior beleidsmedewerkers, professoren, zelfstandig adviseurs en technisch specialisten.
-
eenvoudig zoeken in een uitgebreide database van leden.
-
mentorsysteem: op zoek naar een stage, baan of oriënteer je je op het werkveld? Zoek contact met een ervaren VVM-lid!
-
20 actieve secties rond specifieke thema’s als water, biodiversiteit en klimaat en energie: ontmoet gelijkgestemden, organiseer activiteiten en/of blijf op de hoogste van de laatste ontwikkelingen.
-
sectie Jong: organiseert onder meer netwerkborrels en specifieke activiteiten die handig en leuk zijn voor wie nog studeert/ net aan een baan begint.
-
Gratis naar alle activiteiten, zo’n 40 per jaar: van excursie tot debat en van café tot borrel (alleen voor cursussen en bepaalde diners betaal je). Allemaal georganiseerd voor en door leden en altijd relevant en actueel.
-
Gratis minstens 6 keer per jaar vaktijdschrift Milieu en vier keer Landschap in je digitale brievenbus. Lees een proefnummer van Milieu online.
-
Gratis toegang tot het online tijdschrift: Journal of integrated environmental sciences.
-
Voordelig lidmaatschap: 15 euro per jaar i.p.v. 150 euro voor een regulier lidmaatschap. En ook na je afstuderen nog twee jaar lid voor maar 95 euro per jaar (incl. gratis toegang tot activiteiten).
Studentlid met hoge korting
Als student kun je gratis naar alle activiteiten, behalve cursussen, in tegenstelling tot reguliere leden. Zij betalen 150 euro voor een lidmaatschap. Studenten maar 15 euro per jaar, dat is een korting van 90%.
Vragen over je studie(keuze) of loopbaan?
Als studentlid kun je je vragen stellen aan een VVM-mentor. Mentoren zijn bevlogen leden van VVM. Deze ervaren milieuprofessionals denken graag met je mee over je studie(richting) en je toekomstige loopbaan.
Een gesprek met een mentor kan bijvoorbeeld nuttig zijn als je twijfelt over welke specialisatie je moet gaan doen of over in welke sector je wil werken. Ook kan een mentorgesprek gaan over wat je nu eigenlijk precies allemaal kunt met jou opleiding of hoe je het beste een goed netwerk opbouwt.
VVM zal op basis van jouw vraag een zo goed mogelijke match tussen jou en de mentor proberen te maken. Hoe jullie contact hebben kun je zelf bepalen. Bellen, zoomen of koffiedrinken. Misschien blijft het bij een enkel gesprek, maar dat hoeft niet. Ook bedrijfsbezoeken zijn bij eerder matches tussen mentor en mentee voorgekomen.
Meer weten?
Bel of mail de VVM via 030 232 29 89 of uaerub@vvm.info.
Appen kan ook op: 06 38008382.